28-01-15

VZW Think out-of-the-box stelt zich voor

 

 

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft.

Wij hebben met enkele ouders onze krachten gebundeld om het lot van onze kinderen in eigen handen te nemen, om ze te laten wonen met hun vrienden die ze kennen van de school, de scouts, de sportclub, in een echte thuis, zonder op oneindige wachtlijsten verzeild te geraken. Om dit te bereiken hebben wij VZW Think out-of-the-box opgericht. Een out-of-the-box project voor onze out-of-the-box kinderen.( WWW.thinkoutofthebox.be )

Wij vinden het heel belangrijk dat personen met een verstandelijke beperking actief kunnen deelnemen aan de samenleving en zélf ook mee de regie kunnen blijven voeren over hun eigen levenskwaliteit.In Schilde hebben wij een prachtige, volledig aangepaste accommodatie voor 12 andersvaliden gevonden, waar onze kinderen ongetwijfeld een mooie toekomst en een warme thuis zullen vinden. Dit geeft ons een geruststellend gevoel. Sinds 3 september 2012 wonen onze kinderen daar in de week. Als je hun blije gezichten ziet en hun enthousiaste verhalen hoort, dan zijn wij als ouders ook heel gelukkig. Onze kinderen hebben een plekje gevonden om samen met hun vrienden te wonen en oud te worden. Zij spreken altijd over hun "vriendenhuis".

Er is echter niet alleen positief nieuws. De meest van onze jongeren staan nog allemaal op een wachtlijst om een zorgbudget te krijgen. Dit betekent dat we om het financiële plaatje rond te krijgen verschillende activiteiten ondernemen en op zoek zijn naar steun.

Wil u ons financieel steunen? Dan kan dat onder andere door onze twee fietsers te sponsoren. Vergeet op uw overschrijving de vrije mededeling "Compostela" niet. Zo weten onze fietsers hoeveel ze bij elkaar brengen aan sponsoring.

Giften kan u overschrijven op rekening BE61 7310 2291 5617 met BIC-code KREDBEBBU. U kan voor uw gift vanaf € 40 ook een fiscaal attest ontvangen. In dat geval dient u het bedrag te storten op rekening BE53 0688 9471 1253 op naam van Dieghemhof/TOOTB met Bic-code GKCCBEBB.

Kent u een serviceclub waar we ons project mogen voorstellen? Wilt u ons helpen als vrijwilliger? Stuur ons gerust een mailtje, info@thinkoutofthebox

Met vriendelijke groeten en dank bij voorbaat

VZW Think out-of-the-box

Voorstroom

LOGO 1 LOW[1]

 

Zes jaar geleden maakten mijn echtgenote en ikzelf een tandemtocht van ruim 5000km naar Burkina Faso. De site van deze tocht bestaat nog steeds en werd ondertussen 40000 keer bezocht: http://tegenstroom.skynetblogs.be . Dankzij een gulle sponsoring (meer dan €30250,00) konden er 2 waterpompen gebouwd worden in de buurt van Ouagadougou. (zie blog) 

Na onze thuiskomst is het plan gegroeid om tijdens het eerste jaar van onze pensionering opnieuw te vertrekken. We droomden aanvankelijk van een tocht voor "vrede en vriendschap" naar de Tempelberg in Jeruzalem. Helaas maken de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten deze reis onmogelijk. toch willen we voor vrede en vriendschap rijden. We kozen als nieuw doel "Compostela" en willen de tocht heen en terug fietsend overbruggen. Het vertrek is voorzien op 7 april 2015.

Opnieuw rijden we voor het goede doel. We kozen voor de VZW Think out of the box, een vriendenhuis voor andersvaliden. De details van het project worden verder beschreven. De kosten van de tocht betalen we zelf, maar opnieuw vragen we aan onze familie, vrienden, oud-collega's en oud-leerlingen ... om ons te helpen bij het verzamelen van fondsen voor dit project.

Wij hopen gezond en wel terug thuis te komen eind juni met een fantastisch verhaal dat kan bijdragen tot een vredevolle en vriendelijkere wereld.

Myriam en Frank

12:11 Gepost in Fietsreizen, Vrede, Vriendschap | Permalink

27-01-15

Voorstroom, een reisverslag van een sponsortocht vanuit Antwerpen naar Compostela en terug

Het reisverslag van een fiets-sponsortocht per tandem,

4500km doorheen België, Frankrijk en Spanje

 

14:09 Gepost in Fietsreizen | Permalink