21-02-15

We beschikken nu over de attributen voor een Camino

De geloofsbrief of Credencial: Het is een verklaring van het Vlaamse Compostelagenootschap dat we leden zijn die onderweg zijn naar het graf van de heilige Jacobus de Meerdere. Het Genootschap vraagt in dit schrijven (vier talen) aan alle ingezetenen van kloosters en abdijen en aan de vertegenwoordigers van de overheid om de pelgrims hulp en bijstand te verlenen zodat ze hun tocht tot een goed einde zouden kunnen brengen.

 

compostela,takkenbos,dagboek,stempelboekjecompostela,takkenbos,dagboek,stempelboekje

 

De stempelboekje bij de geloofsbrieven: Deze laat men onderweg afstempelen en geeft alzo een overzicht aan de verantwoordelijken in Compostela van de gemaakte tocht.

 

compostela,takkenbos,dagboek,stempelboekje

De Sint-Jacobsschelpen: Hiervan  beschikken we over één helft. De tweede helft zullen we onderweg vinden. Deze helft zal gevormd worden door onze mijmeringen en ervaringen.

compostela,takkenbos,dagboek,stempelboekje

 

De takkenbossen: Ze vormen het symbool van de blijvende verbondenheid tussen de pelgrim en diegenen die thuis zijn gebleven. Een tak kan je breken, een takkenbos nooit. compostela,takkenbos,dagboek,stempelboekje

 

De pelgrimsdagboekjes: In dit boekje staan verzen en spreuken. Maar er is voldoende plaats om gedachten, gevoelens en emoties te noteren.

compostela,takkenbos,dagboek,stempelboekje

De commentaren zijn gesloten.