28-03-15

Het Vriendenhuis

Op donderdag 26 maart kregen we vanuit het Vriendenhuis een telefoontje met de vraag of de fotosessie plaats zou vinden. Door de gietende regen reden we met de tandem en toebehoren naar Schilde. Het was het beste weer om onze regenoutfit te testen. We werden daar opgewacht door de bewoners van het huis, een begeleidster, de fotograaf en een ouderpaar. De fiets werd van alle kanten bekeken en gekeurd. Even later op de rij voor de foto en vervolgens een hele reeks vragen van de Vrienden uit het huis. De kaart met de route werd uitgespreid en bekeken. Vooral de 4500 km sprak tot de verbeelding want dat was wel heel ver.  Eén van de bewoners is een fietser en vroeg me of ik een handtekening van Patrick Lefevere kon bemachtigen. Als iemand kan helpen zou dat fijn zijn. Vermits we thuis nog beschikten over een gehandtekend truitje van de Lotto ploeg 2008, gekregen als waardering voor onze vorige tocht, kon dit al overhandigd worden. De kaarten van de reisroute worden nu opgehangen in het huis. Wij zullen met de regelmaat een postkaart bussen en zo blijven de Vrienden op de hoogte van onze vorderingen. Of ze mochten mailen was een belangrijke vraag. Tuurlijk, maar slechts één keer per dag want we moeten ook tijd hebben om te fietsen. Daarmee gingen de bewoners akkoord. Thomas, die aanwezig was tijdens de pelgrimszegen kreeg dan nog een schelp. Hij ging ze op zijn kamer op het nachttafeltje leggen bij het  takkenbosje, symbool van verbondenheid met de pelgrims. Daarna namen we afscheid, opnieuw in de gutsende regen. Eén ding is zeker, we zullen voor onze Vrienden hard trappen, regen of geen regen.

Vriendenhuis

13:40 | Permalink

23-03-15

Voorbereidingen

vlaggen

Wanneer we door verschillende landen fietsen hangt er aan de bob-yak een vlaggenstok met de vlaggen van de landen waar we doorrijden.  We voegden er nog de vlag van de Compostela gemeenschap en het logo van Think out-of-the-box bij.

17:02 | Permalink

21-03-15

Nog 17 dagen voor het vertrek

Gisteren gingen we de tandem halen bij onze fietsenmaker in Kruibeke. De fiets was daar voor een volledig nazicht. Een aantal vitale onderdelen werden vervangen. Er moet voor ons vertrek nog een 300km op de teller want op 1 april wordt hij opnieuw afgesteld en krijgt Frank een bijscholing fietsherstelling. Net zoals bij onze vorige tocht gaan we per tandem sponsorbrieven bussen. We koppelen dus weer het nuttige aan het aangename.  

fietsenmaker

Velodroom.jpg