16-04-15

Koolzaad en tarwe

Gisterenavond lichtspektakel in Chartres, prachtig.

image.jpg

 

Vandaag was het tarwe, koolzaad, fazant, haas en vervolgens tarwe, koolzaad, fazant, haas en vervolgens.... We hadden dus tijd om te mijmeren. Tot we in het landschap twee mensen ontwaarden, de ene met wandelstokken, de andere trok een kar vooruit... op naar Compostela. Het waren niet de enige pelgrims want we hebben er vandaag nog ontmoet, ieder op eigen wijze.

image.jpg

image.jpg

Wij stoppen af en toe om iets te bezichtigen en zo kwamen we in een piepkleine kerk waar muurschilderingen  "le dance macabre" voorstellen in de tijd van de Honderdjarige Oorlog en de pest. Die dans gaat nog steeds verder. In elk dorpje wordt de voorbijganger herinnerd aan "Les dances macabres" van de 20ste eeuw. Het is alsof de mens nooit bijleert. Vandaag krijgen we " le dance macabre " geserveerd tijdens het nieuws. De inhouden zijn hetzelfde maar de beeldvorming is veranderd.

image.jpg

image.jpg

Wij vonden vandaag vrede in Sainte-Hilaire, op 650 km van Antwerpen.

Frank had zoveel hazen en fazanten gezien dat hij droomde van een wildpastei. Uiteindelijk vond hij in Bonneval een artisanale bereiding. Toen hij na het verlaten van de winkel zijn bril opzette bleek het varkenspastei te zijn. Volgende keer beter.

19:24 | Permalink

Commentaren

Knap gedaan.Het is een trip om jaloers op te zijn.

Doe de groeten maar aan de Fransen en zeg maar dat we hopelijk jullie voetsporen volgen.


Op tocht gaan is loslaten
om te ontvangen
en weer mens te worden.

Een vruchtbare tocht gewenst. Anni en Louis

Gepost door: Louis en Anni | 17-04-15

De commentaren zijn gesloten.