21-04-15

Bienvenue chez Claudine

Onder een stralende zon namen we vanochtend afscheid van onze gastvrouw in "La petite Thimothe" een gezellig huis in een 4 hectare groot park.

image.jpg

 

We peddelden door een golvend landschap waar bruine akkers, geel koolzaad en groene weiden elkaar afwisselden. Alleen het geluid van de wind, de roep van een vogel. Gedurende de 55km passeerden ons enkele wagens en Claude. Hij reed een eindje met ons mee op zijn koersfiets. Het gaf ons het gevoel of we van de wereld waren. De drukte van een stad zou nu niet welkom zijn.

image.jpg

 

Zo bereikten we Charroux. Voor een middeleeuwse poort belden we aan op het adres waar we werden verwacht, "chez Claudine", 80 jaar en last van artrose. Ze viel ons van vreugde in de armen want we waren de eerste "Pélérins" en ze heeft ze nodig voor nen babbel en om haar pensioen van 600€ aan te vullen. Wij beloofden reclame te maken: http://Claudine.simonnet.free.fr

image.jpg

De naam Charroux is verbonden met de "Vrede van God", de eerste Christelijke regels ter bescherming van burgerslachtoffers in oorlogstijd. Ze werden opgesteld in 989 tijdens het concilie van Charroux in de benedictijnerabdij van St.Sauveur. Blijkbaar is men de bescherming van oorlogsslachtoffers bij de burgerbevolking al lang vergeten.

image.jpg

En voor diegene die slecht ziet is er ook een oplossing.

image.jpg

 

 

17:23 | Permalink

Commentaren

Amai,jullie logeren "RESIDENTIEEL"
Het ziet er wel gezellig uit,met zoveel natuur rondom.

Tot morgen.

Gepost door: Anni en Lous | 25-04-15

De commentaren zijn gesloten.