25-04-15

Pau 158km

Het regende vanochtend in St.Emilion maar toen wij ons stalen ros zadelde deed de zon al een eerste poging om door het wolkendek te breken. Allez, vooruit met de geit en zo reden we door het golvende landschap. Alle grote en kleine châteaux passeerden de revue. Dikke oude met mos begroeide stokken tegen houten palen, jonge druivenlaars tegen aluminium steunen...

image.jpg

image.jpg

En dan vlak voorbij Cadillac "Pau 158km". Men moet genen doorwinterde wielerliefhebber zijn om te weten dat renners van de Tour daar passeren als ze het gebergte intrekken of uitrijden. We weten dus wat ons te wachten staat.

image.jpg

Vanaf Geraardsbergen rijden we met een vervelend schurend geluidje. Eerst dachten we dat het opgelost was maar niets was minder waar. Elke dag na 15km begint het irritante geluid. In Chartres gingen we naar de fietsenmaker en die zei dat de ophanging van het versnellingsapparaat wat scheef stond. Hij durfde het niet recht te trekken want als het afbrak kon hij het niet vervangen. Dus schuurde het verder. Ere wie ere toekomt!!! Onze fietsenmaker uit Kruibeke "Velodroom". We namen op 17 april foto's van het te vervangen onderdeel en zonden ze per mail naar Kruibeke. Laurent heeft onmiddellijk de stukken bij KOGA besteld en Sylvie heeft ze "A prior" verzonden naar  Preignac. Toen we Château des Grandes Vignes betraden lagen de onderdelen op ons te wachten. We rijden nu nog een dag met het schurend geluidje en laten maandagmiddag het onderdeel professioneel vervangen door de fietsenmaker van Labouheyre. Daarover is al telefonisch contact geweest. In ieder geval, bedankt Laurent en Sylvie!

Nog een woord van dank aan Jean en Francoise die ons een chambre d'hôtes aanboden bij hun familie in Preignac "Château des Grandes Vignes" bij de Garonne.

image.jpg

14:34 | Permalink

De commentaren zijn gesloten.