09-05-15

Galicië

We zijn nu in een ander deel van Spanje gekomen, Galicië. We zien het ook wanneer we uit het raam van ons verblijf kijken.

image.jpg

We overnachten in Samos, gelegen in de groene vallei van de Oribio. We hebben het niet ten geschenke gekregen vandaag. Dat Frank een halve liter Cola gedronken heeft en Myriam ervan geproefd heeft is op zich ongelofelijk. Maar Galicië heeft prachtige landschappen en ruwe hoogten waar het in de winter tekeer kan gaan. En de Keltische invloeden zijn overal zichtbaar.

image.jpg

Voor de klim naar de puertos (6) zijn we door Villafranca del Bierzo gereden. Daar is een Sint-Jacobskerk met "de poort van vergeving". Als pelgrims ziek of verzwakt waren kregen ze daar dezelfde aflaten als in Santiago.

image.jpg

Wij hebben hard op de tanden gebeten en soms zelfs meer.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Wat wij niet begrijpen is dat er ooit instanties zijn geweest die de "liefde en vergeving" predikten en mensen door heel Europa op bedevaart stuurden voor hun zieleheil.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

17:52 | Permalink

Commentaren

Proficiat voor de klim,

We herinneren die berg en dorpjes ook zeer goed.

Buen Camino

Gepost door: Anni en Louis | 09-05-15

Hallo Miriam en Frank,
Proficiat! Jullie hebben het hoogste punt van de camino bereikt! Het is een prachtige streek en ze ruikt ook enorm goed, van de vele kruiden die je in de vallei vindt...maar de prachtige panorama's die moet je verdienen he, daar zitten vele venijnige klimmers bij! Geniet er maar van, nog een klein stukje en je bent er!!! Groetjes van Julien en Linda

Gepost door: Linda Christiaens | 09-05-15

De commentaren zijn gesloten.