12-05-15

Een wierookvat

image.jpg

Wij waren er getuigen van, hoe het wierookvat heen en weer slingerde in de kathedraal. Een pelgrim vertelde ons dat het eeuwenlang gebeurde om de onaangename lijfgeuren van pelgrims tijdens de dagelijkse pelgrimsviering te verdrijven.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Men herkent, tijdens de viering om 12u00, de bedevaarders aan hun schoeisel; slefferkens,  sandalen, zware wandelschoenen, sportschoenen... Iedereen die op dagdagelijks schoeisel is, wordt gerekend bij de gewone toerist. Niet alle pelgrims zijn gelovig. Dat merk je aan de communiegang, waar uitdrukkelijk aangekondigd wordt dat het alleen voor gelovigen is bestemd. Maar tijdens de vredewens schudden we elkaar allemaal de hand, verbondener met lotgenoten kan men zich niet voelen. Misschien zouden de wereldleiders zich moeten verplaatsen zoals pelgrims en niet in dure limousines, ze zouden allicht sneller de vrede vinden.

image.jpg

Voor de viering reden we met de tandem, zonder bagage, naar de fietsenhersteller. Niet dat er iets mis is met het ros maar na 2293 km mag hij grondig worden nagekeken. Onmiddellijk werden de kettingen uitgemeten en die waren nog zeer goed. De rest zal in de loop van de dag gebeuren, straks halen we onze fiets op.Na de middag deden we een dutje, want de vermoeidheid zit diep. Daarna trekken we terug de stad in om te kuieren door de straten en kaartjes te bussen.

16:20 | Permalink

Commentaren

Jullie hebben echt geluk gehad met dat wierookvat.
Er zijn meerdere pelgrims die dat niet kunnen mee maken.

Geniet er maar van.

Gepost door: Anni en Louis | 12-05-15

De commentaren zijn gesloten.