16-05-15

Riego de Ambrós 920m

Een nietig dorpje tegen de flanken van de Irago-pas, het zwaarste deel van de route. We waren vroeg uit de veren in Fonfria en het was nog aardig koud. We wisselden tijdens de passage en afdaling van de Cebreiro regelmatig van kledij. Als men klimt wordt men nat en bij de afdaling koelt men dan af. 

image.jpg

Wat maakt de Camino zo speciaal? Wij vonden het antwoord, "de ontmoeting". Gisteren ontmoetten we een Australische dame die we hadden leren kennen in Ponferrada maar vandaag in volle afdaling van de Cebreiro zag Myriam een koppel langs de weg picknicken. De dame herkende ons en veerde recht. En toen zei Myriam: "Dat zijn die mensen uit El Burgo". We draaiden de fiets en reden terug, het waren Hilde en Erich. We omhelsden elkaar spontaan en Erich en Frank hadden de tranen in de ogen.

image.jpg

We hadden hen meer dan 10 dagen geleden leren kennen op een terras en later in een restaurantje. We hadden genoten van elkaars verhalen en hadden ook definitief afscheid genomen met de woorden "Buen Camino" en nu vonden we elkaar terug. Zij op weg naar Santiago en wij op terugweg naar Antwerpen. Het strafste van het ganse verhaal is dat we tot vanochtend zelfs hun naam niet kende.

image.jpg

We hebben de rit goed ingedeeld. Vanuit Ponferrada is de Cruz de Ferro 960m hoger.

image.jpg

Dus we zijn naar Riego gereden, 80km van Fonfria en gelegen op 920m.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

We hebben dus nog 600 stijgingsmeters en dan rijden we over de top. We zijn van plan dit te doen in de koelte van de ochtend.

17:51 | Permalink

De commentaren zijn gesloten.