26-05-15

Trisomie

Onderweg was er een verhaal gegroeid over onze verliefde tandem. Want toen we vanuit Dax de Landes inreden hebben we pelgrims gezien die eveneens met een Koga tandem onderweg waren. Zij kwamen uit Friesland. Maar het leven kent soms onverwachte wendingen.

image.jpg

image.jpg

We reden een lange rit van 96km naar Moustey. Daar hadden we geslapen in "Au Grillon Dort" een eenvoudige maar gezellige chambre d'hotes.

image.jpg

We hadden aan de eigenaars verteld over het doel van onze tocht en we hadden hen een Franse versie van onze sponsorbrief gegeven. Enkele dagen geleden hadden we opnieuw bij hen een kamer geboekt. Vandaag werden we er ontvangen met open armen, maar ook met een verrassing van formaat. De eigenares schonk ons het verblijf omdat we reden voor het "Vriendenhuis". Dat had ze met haar man afgesproken toen we op 27/4 onze tocht verderzette naar Compostela. De reden was heel eenvoudig, zij hebben een dochter van 18 jaar met "Trisomie", een synoniem voor het syndroom van Down. Hun dochter was vanochtend terug vertrokken naar het internaat. Zij vonden onze onderneming zo aangrijpend dat ze iets wilden doen. Wij waren eventjes het noorden kwijt. De verblijfsprijs hebben we onmiddellijk overgeschreven naar de rekening van het "Vriendenhuis".

image.jpg

Les Landes zijn van oudsher bekend om de eindeloos lange wegen en de uitgestrekte dennenbossen. Maar het zou wel eens kunnen dat daar verandering in komt. Tijdens onze heenrit vroegen we ons af wat er op de toen nog braakliggende akkers zou worden gekweekt. Nu hebben we het antwoord gevonden. Men zaait er maïs. Overal schieten de jonge planten op dankzij het werk van immense irrigatietoestellen.

image.jpg

image.jpg

En zoals jullie kunnen zien worden we overal feestelijk ontvangen.

image.jpg

17:20 | Permalink

Commentaren

Mooi verhaal! Groetjes van alle Hopsa's

Gepost door: Rita | 27-05-15

De commentaren zijn gesloten.