19-06-15

Dank

17 Mei,  we zijn nu vier dagen op terugweg. We hebben Christine verwittigd, zij is de Hospitalero van een piepkleine albergue in Villares de Orbigo. Tijdens de heenrit hadden we bij haar een fietstas met materiaal achtergelaten en die pikten we nu terug op. Maar we gingen vooral voor de gezellige sfeer. Opnieuw werden we door haar met open armen ontvangen, maar ook door de pelgrims die na de middag waren aangekomen. Een bonte mengeling van nationaliteiten; Duitsers, een Canadese, Britten, Oostenrijkers, Amerikanen en een Zuid-Afrikaanse.  Bij een heerlijke maaltijd werd er gekeuveld over de pelgrimstocht en over thuis, maar de oren werden gespitst als wij vertelden over Santiago.

 

DSCN5250.JPG

 

Uiteindelijk waren wij op terugweg en dat leverde heel wat respect. Toen Myriam vertelde dat wij leraren waren die in Antwerpen hadden lesgegeven, vertelde Nell (Zuid-Afrika) dat ze België kende omdat haar man zaken deed met een Antwerpenaar wiens kinderen naar een Jezuïetencollege gingen. Toen we naar de naam van de Antwerpenaar vroegen bleek het een oud-leerling van ons te zijn aan wiens kinderen we tevens hadden lesgegeven. Deze toevallige ontmoeting geeft een mooi beeld van wat de Camino kan zijn. Naast de romantiek van de historie, te weten dat men in de voetsporen treedt van miljoenen bedevaarders,

 

image.jpg

 

is het de ontmoeting en verbondenheid met anderen die ons heeft aangegrepen. Soms waren het verhalen van pelgrims maar ook de verhalen van gastfamilies. De eucharistieviering in de kathedraal van Santiago op 11/5/2015, die tot de nok gevuld was, is het symbool van deze verbondenheid.

 

DSCN5106.JPG

 

image.jpg

Natuurlijk hebben we verbluffende landschappen, overweldigende natuur,

 

image.jpg

 

prachtige monumenten gezien maar voor ons stond tijdens de tocht de ontmoeting met de anderen centraal. En in die ontmoeting ontdek je dat iedereen dezelfde behoefte heeft:” Zie mij graag en laat er vrede zijn.”

 

image.jpg

 

We hebben het in de blog, voorstroom.skynetblogs.be, geschreven. Misschien moeten wereldleiders zich niet in een limousine verplaatsen maar te voet zoals pelgrims. De wereld zou er anders uitzien.

We reden voor vriendschap, vrede, gastvrijheid. Een sponsortocht voor het Vriendenhuis “Think Out-of-the-box”.  We fietsten 4590 km, waarvan minder dan 30 km in de regen. We bleven gezond, hadden geen ongeval. We waren onderweg van 7/4/2015 tot en met 11/06/2015. We reden duizenden hoogtemeters. Onze blog werd meer dan 8500 keer bekeken. De sponsors brachten op de rekening van het Vriendenhuis 7805,00 euro bij elkaar. Voeg daar nog 1000,00 euro bij die ons werd toegezegd, dan komen we aan 8805,00 euro waarvoor zeer veel dank!

 

20150613 Frank & Myriam met Vriendenhuis op bbq.jpg

 

Wil u het project financieel steunen? Wil u met uw vereniging iets organiseren ten voordele van het project? Alle giften, klein of groot zijn welkom.

 

Giften kan u overschrijven op rekening BE61 7310 2291 5617 met BIC-code KREDBEBB.

 

U kan voor uw gift vanaf minimum € 40 ook een fiscaal attest ontvangen. In dat geval dient u het bedrag te storten op rekening BE53 0688 9471 1253 op naam van Dieghemhof/ TOOTB met BIC-code GKCCBEBB.

 

Kent u een serviceclub waar we het project mogen voorstellen? Wil u graag als vrijwilliger helpen? Stuur gerust een mailtje, info@thinkoutofthebox.be .

 

 

09:01 | Permalink

Commentaren

Heel knap van jullie en een goed tegengif voor alle ellende die elke dag over ons uitgestrooid wordt. Inderdaad politici moeten terug meer voeling krijgen met het positieve in de mens en daarop inspelen.

Gepost door: Rita | 19-06-15

Heel blij het slot van jullie verhaal te lezen, geniet nu maar wat na, en wie weet misschien tot ziens
Magda

Gepost door: magda | 19-06-15

De commentaren zijn gesloten.