21-03-15

Nog 17 dagen voor het vertrek

Gisteren gingen we de tandem halen bij onze fietsenmaker in Kruibeke. De fiets was daar voor een volledig nazicht. Een aantal vitale onderdelen werden vervangen. Er moet voor ons vertrek nog een 300km op de teller want op 1 april wordt hij opnieuw afgesteld en krijgt Frank een bijscholing fietsherstelling. Net zoals bij onze vorige tocht gaan we per tandem sponsorbrieven bussen. We koppelen dus weer het nuttige aan het aangename.  

fietsenmaker

Velodroom.jpg

 

02-03-15

De reisroute op kaart

fietsroute compostela

15:23 Gepost in Fietsreizen | Permalink

28-01-15

Voorstroom

LOGO 1 LOW[1]

 

Zes jaar geleden maakten mijn echtgenote en ikzelf een tandemtocht van ruim 5000km naar Burkina Faso. De site van deze tocht bestaat nog steeds en werd ondertussen 40000 keer bezocht: http://tegenstroom.skynetblogs.be . Dankzij een gulle sponsoring (meer dan €30250,00) konden er 2 waterpompen gebouwd worden in de buurt van Ouagadougou. (zie blog) 

Na onze thuiskomst is het plan gegroeid om tijdens het eerste jaar van onze pensionering opnieuw te vertrekken. We droomden aanvankelijk van een tocht voor "vrede en vriendschap" naar de Tempelberg in Jeruzalem. Helaas maken de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten deze reis onmogelijk. toch willen we voor vrede en vriendschap rijden. We kozen als nieuw doel "Compostela" en willen de tocht heen en terug fietsend overbruggen. Het vertrek is voorzien op 7 april 2015.

Opnieuw rijden we voor het goede doel. We kozen voor de VZW Think out of the box, een vriendenhuis voor andersvaliden. De details van het project worden verder beschreven. De kosten van de tocht betalen we zelf, maar opnieuw vragen we aan onze familie, vrienden, oud-collega's en oud-leerlingen ... om ons te helpen bij het verzamelen van fondsen voor dit project.

Wij hopen gezond en wel terug thuis te komen eind juni met een fantastisch verhaal dat kan bijdragen tot een vredevolle en vriendelijkere wereld.

Myriam en Frank

12:11 Gepost in Fietsreizen, Vrede, Vriendschap | Permalink