25-05-15

Vandaag was alles in Franrijk gesloten en onze redacteur nam ook een dagje vrij.

image.jpg

Wij kunnen jullie dus alleen maar laten genieten van enkele sfeerbeelden. Verder vriendelijke groeten uit Dax.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Warmwaterbron in Dax!

19:50 | Permalink

24-05-15

Adios Espagna

De dorpelingen van Espinal gingen vanochtend met de pastoor in processie naar Roncesvalles. Wij genoten dus van de plaatselijke escorte en de begeleiding van de locale politie.

image.jpg

Het weer zag er op zijn minst bedenkelijk uit want het regende, net voor ons vertrek, een bakje water.

image.jpg

Op de Ibeneta 1057m werd het erwtensoep en met een zicht van amper 20m , een nat wegdek en een afdaling van 1000 hoogtemeters voelden we ons niet op ons gemak.

image.jpg

Dus niet tegen 80km/u naar beneden maar heel voorzichtig.

image.jpg

We haalden opgelucht adem toen we Saint-Jean de Port binnenreden. Daar aten we onze boterhammekes en vonden we een "Baskische beret" voor Frank.

image.jpg

Vervolgens peddelden we door het golvende landschap naar onze albergue in Ostabat.

image.jpg

We hadden de rit ingekort omdat we mooie herinneringen hadden aan dit verblijf. Op de deur prijken twee schelpen en een eigenaardig teken. Wij hebben het ontcijferd, het is een Baskisch kruis.

image.jpg

16:06 | Permalink

23-05-15

La dirrección equivocada... De verkeerde richting

Donkere wolken begeleidden ons langs het laatste traject in Spanje. Maar Spanje wilde ons niet loslaten. Vooreerst werden we op alle mogelijke manieren attent gemaakt op het feit dat we de verkeerde richting uitreden. Automobilisten stopten en wenkten, voetgangers hielden ons tegen en allen maakten ze ons in hun beste Spaans duidelijk, aan een spreeksnelheid die overeenkomt met die van het licht, dat we de verkeerde kant uitgingen.

image.jpg

Toen al deze Spaanse inspanningen niet hielpen, toonde Spanje nog enkele meesterwerken zoals een aquaduct en de prachtige pelgrimsbrug in Pamplona.

image.jpg

Maar neen, wij volgden de markeringen in de omgekeerde richting. 

image.jpg

Plots een richtingaanwijzer "Francia" of "Frantzia" want heel de wereld spreekt Spaans of Baskisch. Gelukkig dat wij ondertussen alle talen brabbelen.

image.jpg

Wij keerden ons nog eenmaal om naar het oude koninkrijk Navarra.

image.jpg 

Gelukkig veranderden we niet in zoutpilaren zoals in "Genesis" en reden richting  Roncesvalles. We reden twee puertos met de vingers in de neusgaten en kwamen op onze bestemming, hoogte 920m. 

image.jpg

image.jpg

 

17:53 | Permalink