28-01-15

VZW Think out-of-the-box stelt zich voor

 

 

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft.

Wij hebben met enkele ouders onze krachten gebundeld om het lot van onze kinderen in eigen handen te nemen, om ze te laten wonen met hun vrienden die ze kennen van de school, de scouts, de sportclub, in een echte thuis, zonder op oneindige wachtlijsten verzeild te geraken. Om dit te bereiken hebben wij VZW Think out-of-the-box opgericht. Een out-of-the-box project voor onze out-of-the-box kinderen.( WWW.thinkoutofthebox.be )

Wij vinden het heel belangrijk dat personen met een verstandelijke beperking actief kunnen deelnemen aan de samenleving en zélf ook mee de regie kunnen blijven voeren over hun eigen levenskwaliteit.In Schilde hebben wij een prachtige, volledig aangepaste accommodatie voor 12 andersvaliden gevonden, waar onze kinderen ongetwijfeld een mooie toekomst en een warme thuis zullen vinden. Dit geeft ons een geruststellend gevoel. Sinds 3 september 2012 wonen onze kinderen daar in de week. Als je hun blije gezichten ziet en hun enthousiaste verhalen hoort, dan zijn wij als ouders ook heel gelukkig. Onze kinderen hebben een plekje gevonden om samen met hun vrienden te wonen en oud te worden. Zij spreken altijd over hun "vriendenhuis".

Er is echter niet alleen positief nieuws. De meest van onze jongeren staan nog allemaal op een wachtlijst om een zorgbudget te krijgen. Dit betekent dat we om het financiële plaatje rond te krijgen verschillende activiteiten ondernemen en op zoek zijn naar steun.

Wil u ons financieel steunen? Dan kan dat onder andere door onze twee fietsers te sponsoren. Vergeet op uw overschrijving de vrije mededeling "Compostela" niet. Zo weten onze fietsers hoeveel ze bij elkaar brengen aan sponsoring.

Giften kan u overschrijven op rekening BE61 7310 2291 5617 met BIC-code KREDBEBBU. U kan voor uw gift vanaf € 40 ook een fiscaal attest ontvangen. In dat geval dient u het bedrag te storten op rekening BE53 0688 9471 1253 op naam van Dieghemhof/TOOTB met Bic-code GKCCBEBB.

Kent u een serviceclub waar we ons project mogen voorstellen? Wilt u ons helpen als vrijwilliger? Stuur ons gerust een mailtje, info@thinkoutofthebox

Met vriendelijke groeten en dank bij voorbaat

VZW Think out-of-the-box